
La cuina tradicional catalana, que des de L'època Medieval de la Mediterrània encara avui recordem, es basa en les receptes que van passar de la noblesa al poble pla i viceversa.
Convé ressaltar, que aquests plats casolans van ser curosament elaborats, basats en els productes de temporada que ens ofereix aquest clima mediterrani per excel·lència, amb ingredients com l'oli d'oliva d'alta qualitat, que avui ostenta quatre denominacions d'origen (Baix-Ebre-Montsià, Terra Alta, Siurana i les Garrigues), i que es fonamental en les amanides, les aromàtiques herbes, els vins i caves, els fruits secs, i com no les verdures i hortalisses, i el tan apreciat peix del litoral.
S'ha de tenir en conte, que la cuina tradicional catalana es una fusió de la cuina de muntanya i de la cuina marinera del Mediterrani.
Un bon exemple d'això, son plats mol típics com: El bacallà a la llauna, l'escalivada, l'esqueixada, la samfaina , l'all i oli, el romesco i la picada amb els alls, julivert, ametlles i pinyons, les mongetes amb botifarra, les faves a la catalana, son algunes de les receptes mes tradicionals de la nostra cuina.
En definitiva, la dieta mediterrània, es una forma d'alimentació molt sana, que des de l'època medieval mantenim els pobles de la ribera del Mare Nostrum i ens convé que no sigui oblidada, per que es pugui transmetre a les següents generacions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario